top of page
Zoeken

Goocheltrucs van professor Ben Ali Libi tijdens de Kindermaand

UPDATE 5/10: De workshop is volgeboekt!

Zit je in groep 7 of 8 en heb je zin om te leren goochelen? Dan kun je op zondag 15 oktober gratis meedoen aan de workshop ‘Goocheltrucs van professor Ben Ali Libi’. In het kader van Oktober Kindermaand biedt Synagoge Groningen deze workshop aan die verzorgd wordt door George Tokaya. Hij leert je in de workshop een aantal trucs die lang geleden door de joods-Groningse goochelaar professor Ben Ali Libi werden uitgevoerd.


George Tokaya treedt op als goochelaar Ben Ali Libi en laat een tafel zweven! (Scène uit de voorstelling 'In de Illusie'. Foto: Ruben Heijloo)

Michel Velleman werd op 5 januari 1895 in Groningen geboren. Hij trad op als goochelaar onder de naam ‘professor Ben Ali Libi’. Vanwege zijn joodse afkomst werd hij in 1943 in Sobibór vermoord. De naam van de joodse goochelaar werd door de dichter Willem Wilmink aan de vergetelheid onttrokken door zijn gedicht ‘Ben Ali Libi, goochelaar’. Naast Pathé in Groningen herinnert een kunstwerk aan Velleman. Op 12 oktober speelt George Tokaya in een voorstelling over het leven van professor Ben Ali Libi en over de eveneens uit Groningen afkomstige goochelaar professor Philippini.


Workshop goochelen

Speciaal voor kinderen in groep 7 en 8 wordt op zondagmiddag 15 oktober een workshop goocheltrucs van professor Ben Ali Libi aangeboden. Het programma begint om 14.30 uur met een korte rondleiding in de Synagoge en daarna begint de goochelworkshop. Het hele programma duurt ongeveer 75 minuten. Ook jongere of iets oudere kinderen zijn welkom, evenals ten minste één begeleider van de jonge deelnemers. Deelname is gratis. Graag voor 13 oktober aanmelden via reserveren@synagogegroningen.nl.

Oktober Kindermaand

In oktober is het kindermaand in Drenthe en Groningen. Kinderen tot 13 jaar kunnen in de weekenden gratis culturele activiteiten bezoeken in musea, theaters, molens en in de natuur. Met Oktober Kindermaand stimuleren we kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten.

Comments


bottom of page