Synagoge Groningen (2).jpg

ORGANISATIE

huisje_blauw_transparant.png

> Synagoge > organisatie

Stichting Folkingestraat Synagoge

In 1975 werd de Stichting Folkingestraat Synagoge opgericht om het markante gebouw van de sloophamer te redden. Sinds 1981 verzorgt de Stichting de culturele agenda van Synagoge Groningen. De Stichting is aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling

Organisatiestructuur

Synagoge Groningen is een kleine, maar zeer dynamische organisatie. Namens het stichtingsbestuur geeft de directeur leiding aan de dagelijkse gang van zaken. Daarnaast zijn een educatiemedewerker, een conservator en een schoonmaker in dienst. Alle vier personeelsleden werken deeltijd. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers biedt Synagoge Groningen ruime bezoekmogelijkheden en kunnen er vele activiteiten worden georganiseerd.

Vrijwilligerswerk in Synagoge Groningen

Om onze vele activiteiten te kunnen blijven aanbieden, zoeken we versterking van ons vrijwilligersteam. We zijn op zoek naar nieuwe collega's als baliemedewerker en als gids in Synagoge Groningen. Wees gerust: voorkennis is niet vereist. Een open houding en een dosis enthousiasme zijn minstens zo belangrijk! Lijkt het je leuk om te helpen het joodse verhaal van Groningen te vertellen door onze Synagoge open te stellen als baliemedewerker of door voorlichting te leren geven als gids? Dan komen we graag met je in contact!

Stage lopen in Synagoge Groningen

Ieder jaar biedt Synagoge Groningen 1 of 2 stageplaatsen aan. In de afgelopen jaren boden we stageopdrachten voor studenten van onder andere NHL-Stenden, Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, met studierichtingen zoals KCM, Pedagogische Wetenschappen, (Kunst)Geschiedenis, Godsdienstwetenschappen en Midden-Oosten Studies.

Binnenkort publiceren we een nieuwe stage-vacature.

Synagoge-G2K-© Marleen Annema-WEB-4252.jpg