top of page
Synagoge Groningen (2).jpg

ORGANISATIE

huisje_blauw_transparant.png

> Synagoge > organisatie

Stichting Folkingestraat Synagoge
Wie zijn wij?

In 1975 werd de Stichting Folkingestraat Synagoge opgericht om het markante gebouw van de sloophamer te redden. Sinds 1981 verzorgt de Stichting de culturele agenda van Synagoge Groningen. De Stichting is aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling

Missie: wat doen wij?

Onze missie is het levend houden van het Joodse erfgoed in stad en provincie Groningen voor huidige en toekomstige generaties. We vertellen vanuit Synagoge Groningen het verhaal van het Joodse cultureel-maatschappelijke leven tot op de dag van vandaag. Dit doen we door Synagoge Groningen open te stellen voor culturele en educatieve activiteiten. 

Organisatiestructuur

Synagoge Groningen is een kleine, maar zeer dynamische organisatie. Namens het stichtingsbestuur geeft de directeur leiding aan de organisatie. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers biedt Synagoge Groningen ruime bezoekmogelijkheden en kunnen er vele activiteiten worden georganiseerd.

VACATURE: Conservator

Ben jij de enthousiaste en ervaren conservator die zich wel inzetten voor het behoud en beheer van onze museale collectie en presentatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees onderstaand de vacature. 

Vrijwilligerswerk in Synagoge Groningen

Om onze vele activiteiten te kunnen blijven aanbieden, zoeken we versterking van ons vrijwilligersteam. We zijn op zoek naar nieuwe collega's als baliemedewerker en als gids in Synagoge Groningen. Wees gerust: voorkennis is niet vereist. Een open houding en een dosis enthousiasme zijn minstens zo belangrijk! Lijkt het je leuk om te helpen het joodse verhaal van Groningen te vertellen door onze Synagoge open te stellen als baliemedewerker of door voorlichting te leren geven als gids? Dan komen we graag met je in contact!

Stage lopen in Synagoge Groningen

Ieder jaar biedt Synagoge Groningen 1 of 2 stageplaatsen aan. In de afgelopen jaren boden we stageopdrachten voor studenten van onder andere NHL-Stenden, Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, met studierichtingen zoals KCM, Pedagogische Wetenschappen, (Kunst)Geschiedenis, Godsdienstwetenschappen en Midden-Oosten Studies.

Voor het studiejaar 2023/2024 zijn de stageplaatsen ingevuld.

Synagoge-G2K-© Marleen Annema-WEB-4252.jpg
bottom of page