top of page
synagoge_gr (1).jpg

PODCASTS

huisje_blauw_transparant.png

> Synagoge > podcasts

LUISTEREN

Voor de wisselexpositie Art without Borders (juni/juli 2022) maakten we een podcast waarin het bijzondere verhaal van het Joods Monument in Groningen verteld wordt. Daarnaast hoor je hoe een Iraanse kunstenaar bijna 45 jaar later geïnspireerd raakt door ditzelfde monument.

Deze podcast is mogelijk gemaakt dankzij een crowdfundingcampagne bij Voordekunst, met veel dank aan alle sponsoren!

AwB - banner.jpg
OPEN JOODSE HUIZEN / HUIZEN VAN VERZET

Voor het herdenkingsproject Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet zijn in opdracht van Synagoge Groningen en Stichting Oorlogs- en Verzetscentrum (OVCG) in 2020 en 2021 verschillende verhalen gedeeld in de vorm van podcasts. 


Luister hoe het onder anderen chemicus en verzetsheld Hans Wijnberg, opperrabbijn Simon Dasberg en bakker Hildesheim destijds verging: 

Podcasts over Joodse inwoners van Groningen bij de Soundcloud van Synagoge Groningen
Podcasts over verzetsstrijders bij de Soundcloud van Oorlogs en Verzetscentrum Groningen (OVCG)

Het project Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet wordt landelijk georganiseerd door het Joods Cultureel Kwartier en is ontwikkeld door Denise Citroen. In Groningen kon het project in 2020/2021 georganiseerd worden door Synagoge Groningen en OVCG dankzij een financiële bijdrage van Gemeente Groningen, Provincie Groningen en de Stichting J.B. Scholten & H.S. Kammingafonds.

bottom of page