20210718_131441.jpg

TENTOONSTELLING

huisje_blauw_transparant.png

> Activiteiten > Tentoonstelling

Vanaf 12 december te zien in Synagoge Groningen

Joods leven in de grensstreek

Deze expositie toont de verschillende banden tussen de joodse gemeenschappen in de Gronings-Ostfriese grensstreek. In de minibioscoop volgt u het spoor van de familie Polak die vanuit Duitsland naar Groningen kwam, maar begin 20e eeuw weer terugkeerde naar Weener. De expositie toont ook hoe de emancipatiewetgeving in Duitsland anders verliep dan in Nederland. Aan de hand van verschillende verhalen worden de sociaal-maatschappelijke, economische, maar ook politieke motieven geïllustreerd, die een reden voor migratie vormden.

Deze reizende tentoonstelling was eerder te zien in de Ehemalige Jüdische Schule in Leer, het Heimatmuseum in Bunde, het Heimatmuseum in Weener, Cultuurhuis de Klinker in Winschoten en Synagoge Bourtange.

Dit project is mogelijk gemaakt door.jpg
Synagoge-G2K-Marleen-Annema-WEB-4099.jpg
7. Pesach. seiderschotel.jpg
Synagoge-G2K-Marleen-Annema-WEB-4128.jpg

OPENINGSTIJDEN


januari t/m februari: woe, vrij, zat 13:00-17.00 maart t/m december: di t/m vrij en zo 13.00-17.00 juli t/m september do en vrij 10.30-17.00 Vanwege activiteiten (zie agenda) kan er afgeweken worden van de reguliere openingstijden. Groepsbezoek kan op verzoek ook buiten de reguliere openingstijden plaatsvinden.
RUIMTE HUREN VOOR EEN EVENEMENT?


De synagoge is te huur voor concerten en andere passende activiteiten. De ruimte biedt plaats aan een publiek van max. 150 personen en een koor/orkest van max. 30 personen.

Voor vergaderingen, cursussen en andere passende activiteiten kan van de kamer in het rabbinaatshuis gebruik gemaakt worden.

Tarief dagdeel: € 300,-
TOEGANKELIJKHEID


De dichtstbijzijnde parkeergarage en fietsenstalling bevindt zich op het aangrenzende Zuiderdiep.

Voor mindervaliden openen wij graag onze drempelloze personeelsingang aan de Nieuwstad 28. Informeer bij de balie of bel ons op 050 312 3151.

De synagoge beschikt over een invalidentoilet.

1200px-Synagoge_Groningen_-_interieur_(2