synagoge_gr (6).jpg

HUISREGELS

huisje_blauw_transparant.png

> Bezoek > Huisregels

HUISREGELS IN DE SYNAGOGE

Uw bezoek aan Synagoge Groningen willen we zo prettig mogelijk laten verlopen. In het belang van u en andere bezoekers vragen we u om u tijdens uw bezoek aan de volgende regels te houden:

Bezoek gewijde ruimte

Het bezoeken van het gewijde deel van de synagoge is alleen toegestaan onder begeleiding van een medewerker, dat wil zeggen tijdens de rondleiding. Conform de joodse traditie, vragen wij mannelijke bezoekers in deze ruimte hoofdbedekking te dragen. Dit wordt u op locatie aangeboden. In het museale (culturele) deel van de synagoge is dat niet aan de orde.

 

Eten en drinken

Het nuttigen van eten en drinken is in de synagoge niet toegestaan. Uitzondering vormt de bezoekerstafel.  

Tijdens besloten bijeenkomsten wordt koosjer-style voedsel geserveerd.

 

Fotograferen en filmen

Fotograferen is toegestaan, behalve wanneer een exposant hieraan beperkingen heeft gesteld. Bezoekers en medewerkers mogen alleen met toestemming gefotografeerd worden.

Voor opnames voor commercieel gebruik dient het management toestemming te geven.

Neem vooraf contact met ons op.

 

Garderobe / bagage

Gebruik van de garderobe is gratis en op eigen risico. Het is niet verplicht jassen af te geven bij de garderobe. Reisbagage (grote koffers) worden niet geaccepteerd. Voor alle situaties geldt dat personeel van Synagoge Groningen bevoegd is om uw eigendommen te controleren c.q. personen en/of hun bagage de toegang te weigeren.

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen worden na één maand afgegeven bij het hoofdbureau van de politie aan de Rademarkt in Groningen.

 

Huisdieren

Huisdieren zijn in de synagoge niet toegestaan. Een uitzondering hierop vormen de blindengeleide/hulp honden.

 

Kinderwagens, buggies, rolstoelen en rollators
Kinderwagens en buggies zijn toegestaan in de synagoge, evenals rollators, rolstoelen en andere hulpmiddelen voor mindervaliden.

 

Identiteit

We vragen van u als bezoeker de joodse identiteit en de monumentale status van de synagoge te respecteren. Het publiekelijk propageren van een religieuze of politieke opinie is op deze locatie ongepast en is daarom niet toegestaan.

 

Cameratoezicht
In en rondom de synagoge is cameratoezicht.

 

Aanvullende bezoekvoorwaarden

Synagoge Groningen heeft aanvullende bezoekvoorwaarden opgesteld.

OPENINGSTIJDEN


januari t/m februari: woe, vrij, zo 13:00-17.00 maart t/m december: di t/m vrij en zo 13.00-17.00 juli t/m september do en vrij 10.30-17.00 Vanwege activiteiten (zie agenda) kan er afgeweken worden van de reguliere openingstijden. Groepsbezoek kan op verzoek ook buiten de reguliere openingstijden plaatsvinden.
RUIMTE HUREN VOOR EEN EVENEMENT?


De synagoge is te huur voor concerten en andere passende activiteiten. De ruimte biedt plaats aan een publiek van max. 150 personen en een koor/orkest van max. 30 personen.

Voor vergaderingen, cursussen en andere passende activiteiten kan van de kamer in het rabbinaatshuis gebruik gemaakt worden.

Tarief dagdeel: € 300,-
TOEGANKELIJKHEID


De dichtstbijzijnde parkeergarage en fietsenstalling bevindt zich op het aangrenzende Zuiderdiep.

Voor mindervaliden openen wij graag onze drempelloze personeelsingang aan de Nieuwstad 28. Informeer bij de balie of bel ons op 050 312 3151.

De synagoge beschikt over een invalidentoilet.

1200px-Synagoge_Groningen_-_interieur_(2