Synagoge-G2K-© Marleen Annema-WEB-4416.jpg

WINKEL

huisje_blauw_transparant.png

> Bezoek > Winkel

SJOELSHOP

In onze ‘sjoelshop’ bent u aan het juiste adres voor boeken, koosjere wijn, judaïca en souvenirs.

De sjoelshop is bereikbaar, daarvoor is het niet nodig om over een entreekaartje te beschikken. 

Een greep uit ons assortiment:

Sleutelhanger.jpg

Sleutelhanger, leuk om te hebben of juist om te geven! Diverse varianten, geïnspireerd op het markante voorraam, en het logo van Synagoge Groningen.

 

€ 3,95 (klein) of €4,95 (groot)

20220121_112213.jpg

In de joodse traditie wordt vaak een steentje gelegd om een geliefde te herdenken. Deze fraai bewerkte stenen zijn voorzien van een davidster, menorah, in hartvorm of chai.

€5,-

Sjoelshop - Wijn.jpg

Segal Israëlische Wijnen – Rood/Wit.

 

De Segal rood is een helderrode wijn met in de geur en smaak zachte rode vruchten, beetje kruiden en tonen van noten.

 

De Segal wit is een lekkere frisse witte wijn waarin u zachtzure appel, kruidige tonen en een klein beetje honing kunt herkennen. Het hele zachte bittertje geeft de wijn iets extra’s.

 

€ 7,95

Boeken  (selectie)
20220629_101749.jpg

Ansichtkaarten - diverse varianten (met enveloppe) 

Uw bezoek aan Synagoge Groningen kunt u met deze prachtige ansichtkaarten delen met uw vrienden of familie. Diverse varianten zijn in onze sjoelshop verkrijgbaar. 5 voor €10,-.

 

€ 2,50

6528_dertigimpressies-peterwortel-300x308_detail.jpg

Peter Wortel geeft op een verrassende manier een beeld van het land Israël en van de joodse cultuur. Hij maakte deze impressies naar aanleiding van een reis met zoon Jaap die blind is. Dertig korte gedichten met een afbeelding illustreren allerlei situaties en plekken in Israël. 

€12,50

Sprekende Stenen.jpg

Sprekende stenen vertelt de verhalen bij de 263 stolpersteine in de Groningse Schilderswijk. Er zijn nabestaanden overal in de wereld opgespoord en verhalen opgetekend die nog niet eerder zijn vastgelegd. 

€25,-

Liever niet op reis.gif

'Liever niet op reis' door Bertien Minco.

Rivka onderneemt een intensieve zoektocht en vertelt niet zozeer de familieverhalen zelf, als wel de wijze waarop ze zijn verzwegen en de enorme impact die dat nog altijd heeft op haarzelf, maar ook op de volgende generatie.

€20,-

De Joodse Keuken.jpg

De Joodse keuken van Minsk tot Marrakech. Met dit boek keert Janna Gur terug naar de keukens van joodse grootmoeders en steekt ze hun traditionele gerechten in een nieuw jasje.

Hardcover en fraai geïllustreerd!

€19,95

1200px-Synagoge_Groningen_-_interieur_(2