top of page
20220910_225640.jpg

EDUCATIEPROJECTEN

huisje_blauw_transparant.png

> Educatie > Educatieprojecten

Speciale programma's in Synagoge Groningen

Naast onze reguliere programma's biedt Synagoge Groningen op projectbasis bijzondere educatieprogramma's aan. Vaak is dit gekoppeld aan een thema of aan een doelgroep en kunnen we zo'n programma tijdelijk aanbieden. We werken met verschillende partners samen aan deze programma's.

- Sommige programma's bieden we permanent aan. Echter altijd op afspraak.

- Aan de programma's zijn meerkosten verbonden.

- Sommige programma's kunnen op verschillende doelgroepen worden afgestemd.

 

Geïnteresseerd in een programma voor uw klas, vereniging of familie/vrienden-uitje? Neem gerust contact op!

Een selectie van onze verschillende programma's en projecten:

Klezmerklas.jpg

Voor groep 5/6 ontwikkelde Synagoge Groningen het muziekeducatie programma 'Klezmerklas 2.0'. Een vrolijk en veelzijdig project waarbij middels verhalen en liedjes kennis werd opgedaan over het jodendom.

20190321_195720.jpg

Rosj Hasjana, Jom Kippoer, Pesach, Poerim... allemaal joodse feestdagen. In een themarondleiding ontdek je de betekenis en de invulling van deze feestdagen. Dit programma wordt permanent (op afspraak) aangeboden.

Vervolging&Vrijheid.jpg

Vervolging & Vrijheid. Toen en nu. Leerlingen van groep 7/8 ontdekken in een theaterprogramma via historische personages de lokale oorlogsgeschiedenis kennen. Het GRID-Grafisch Museum biedt een creatieve verwerkingsopdracht aan.

_DSC0518.jpg

Voor blinde en slechtziende bezoekers ontwikkelde Synagoge Groningen het programma 'Voel de Sjoel'. Tal van objecten mag je aanraken en soms ook ruiken of proeven. Met een brailleboek wordt je naar audiodocumenten geleid die in dichtvorm je aspecten van de joodse cultuur uitleggen. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met de Oogvereniging.

IMG-20220923-WA0013.jpg
AwB - banner.jpg

In de workshop 'Watch your hands' voor de onderbouw van het VO staan de thema's identiteit en herdenken centraal. Na een inhoudelijke rondleiding, ga je aan de slag met een tekenopdracht, waarbij het Joods Monument van Edu Waskowsky én het werk van de Iraanse kunstenaar Hossein Tadi als voorbeeld dient. 

Algemene voorwaarden
 

- Onze huisregels zijn van toepassing.

- Informeer voorafgaand aan het bezoek naar de overige voorwaarden, want deze zijn anders ten opzichte van onze reguliere educatieprogramma's.

1200px-Synagoge_Groningen_-_interieur_(2
bottom of page