top of page
Zoeken

In de illusie - première in Synagoge Groningen

Op donderdagavond 12 oktober gaat een bijzondere voorstelling in première in Synagoge Groningen: In de illusie. De voorstelling gaat over joodse artiesten uit Groningen van voor de oorlog; de goochelaars en hun vrouwen zijn vermoord in vernietigingskampen en er was geen goocheltruc die dat kon tegenhouden. IN DE ILLUSIE is een theatraal monument voor twee goochelaars en hun vrouwen, waarin de herinnering aan de pijn van de oorlog in leven wordt gehouden. Maar waarin ook weemoed, humor en variété een grote rol hebben.


UPDATE 20 sept: de voorstellingen op 12 oktober zijn allebei uitverkocht! Op donderdagavond 9 mei 2024 wordt In de Illusie opnieuw opgevoerd in Synagoge Groningen, noteer de datum alvast in uw agenda.

Drie muzikanten, twee actrices en een goochelaar spelen het verhaal over twee Joodse goochelaars en hun vrouwen. De ene goochelaar is de bekende Professor Ben-Ali-Libi, de andere goochelaar is Professor Philippini. Beide zijn geboren in de provincie Groningen. We leren hun vrouwen kennen, Anna en Ida. Zij vertellen het verhaal over de goochelaars, maar ook hun eigen rol in de levens van deze mannen. Een goochelaar laat hun nummers zien en drie muzikanten verklanken met een klarinet, een viool, accordeon en zang de sfeer van de vooroorlogse jaren waarin hun levens in de Joodse revue en cabaret wereld zich afspeelden.


Theatervoorstelling - IN DE ILLUSIE

Donderdag 12 oktober - 18.30 uur en 21.00 uur.

Tickets zijn hier te bestellen.


Deze voorstelling zou eerder op 11 mei getoond worden, maar kon door privé-omstandigheden niet plaats vinden.

Comments


bottom of page