top of page
Zoeken

Irene Maessen en Eleonore Pameijer in Synagoge Groningen

De Europese Dag van het Joods Cultureel Erfgoed - jaarlijks georganiseerd in ruim dertig Europese landen - heeft tot doel om te laten zien hoe de Joodse cultuur en tradities verankerd zijn in de plaatselijke cultuur van ieder land. Ook in Synagoge Groningen bieden we deze dag een programma aan, tegelijk met Open Monumentendag. De synagoge is vrij te bezichtigen en er worden twee gratis concerten aangeboden door Irene Maessen en Eleonore Pameijer.

Het duo heeft voor de Dag van Joodse Cultuur een aanstekelijk programma samengesteld van Joodse muziek. Liederen in het Hebreeuws, in het Nederlands en in het Jiddisch, van o.a. Leo Smit, Mordechai Gebirtig, Ilse Weber, Leon Stein, Maurice Ravel en Dick Kattenburg staan op het programma. Irene (zang) en Eleonore (fluitist) spelen al geruime tijd samen, zij werken onder andere mee aan concerten van de Leo Smit Stichting, die werken van tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgde componisten weer onder de aandacht brengt.

De concerten beginnen om 14.00 en 16.00 uur. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig. Het is tijdens de concerten niet mogelijk de expositie te bekijken of de audiotour te volgen. Dat kan wel voorafgaand en na de beide concerten!

foto: Gary Raduziner


Open Monumentendag & Europese Dag van het Joods Cultureel Erfgoed

Zondag 10 september - 13.00-18.00 uur

Synagoge Groningen, Folkingestraat 60

Concerten door Irene Maessen en Eleonore Pameijer om 14.00-15.00 & 16.00-17.00.

Gratis toegang, reserveren is niet mogelijk. Er worden deze dag geen rondleidingen aangeboden, wel kunt u de audiotour kosteloos gebruiken!

Comentários


bottom of page