top of page
Zoeken

Vraag het de rabbijn!

Voor alle vragen over het Jodendom


Graag wijzen we op de website: vraaghetderabbijn, waarop de volgende toelichting staat te lezen:

“Het jodendom is de religie van het Joodse volk. Het is een 4000 jaar oude monotheïstische religie en behoort tot de oudste religieuze tradities die vandaag de dag nog worden beoefend. Het beleven van het jodendom is een constante zoektocht naar kennis en antwoorden en het geloof in één allesomvattende God die wil dat de mens naar Zijn evenbeeld een rechtvaardige wereld nastreeft waarin compassie en naastenliefde centraal staan. Vraaghetderabbijn.nl is een non-profit initiatief. Het is een onafhankelijk medium dat zich richt op het verbreden van kennis over het jodendom door het mogelijk te maken om op een laagdrempelige manier een vraag te kunnen stellen aan een rabbijn. De website richt zich hierbij nadrukkelijk op zowel Joden als niet-Joden. Voor de website zijn diverse rabbijnen werkzaam:


Binyomin Jacobs (1949), opperrabbijn Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap [links]

Menno ten Brink (1958), rabbijn Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom [midden]

Nathan Lopes Cardozo (1946), rabbijnVraaghetderabbijn.nl is een non-profit initiatief. Het is een onafhankelijk medium dat zich richt op het verbreden van kennis over het jodendom. Dit doen wij o.a. door het mogelijk te maken om op een laagdrempelige manier een vraag te kunnen stellen aan een rabbijn. De website richt zich hierbij nadrukkelijk op zowel Joden als niet-Joden.”

Men kan op de site per email vragen stellen aan één van drie deelnemende rabbijnen. Zie ook de veelgestelde vragen.Comments


bottom of page