top of page
Zoeken

Van symbool naar sjabloon, naar jouw kunstwerk!

In februari 2023 is Synagoge Groningen begonnen met het aanbieden van een nieuwe workshop waarbij we op een toegankelijke én creatieve manier aspecten van de joodse cultuur introduceren. De workshop wordt begeleid door kunstenaar Emily Wortel en kan aan vrijwel alle doelgroepen en leeftijdscategorieën worden aangeboden.

Het idee voor deze workshop ontstond na een vraag vanuit Stichting Kunst&Cultuur. Het verzoek kwam om voor basisscholieren in groep 7/8 een workshop te organiseren, waarbij leerlingen zowel iets leerden, maar ook iets gingen maken. Dan ben je in Synagoge Groningen aan het juiste adres! In een thema-rondleiding gaan we in op typisch joodse symbolen, zoals de davidster en menora. Ook wordt de betekenis van bijvoorbeeld de granaatappel, challes en de twee sjabbeskaarsen uitgelegd. Zo krijg je op een beeldende manier een impressie van de joodse cultuur en de daarbij behorende symboliek.


Vervolgens ga je met deze symbolen aan de slag in een workshop onder leiding van kunstenaar Emily Wortel. Zij is geen onbekende in Synagoge Groningen, want ze verzorgde er vele rondleidingen. In de workshop worden de symbolen of voorwerpen gebruikt als inspiratiebron voor je persoonlijke kunstwerk. Dat begint met het maken van sjablonen, die gebruikt worden om het uiteindelijke kunstwerk te maken.


Ook iets voor u?

Deze workshop kan aangeboden worden voor groepen van ten minste 10 personen tot maximaal 28 personen. Het programma bestaande uit themarondleiding en workshop duurt ca. 2,5 uur.


Kosten: €350,- (obv. 10 tot 14 personen; prijs is incl. btw)

Dat is inclusief: Rondleiding & Workshop, koffie/thee en koek, materialen


Voor aanvullende wensen, voorwaarden en planning, neem contact op via info@synagogegroningen.nl

Comentarios


bottom of page