top of page
Zoeken

'Uitgesloten' - boekpresentatie door Ron van Hasselt

Boekpresentatie op donderdag 5 mei | 15.00 uur | Synagoge Groningen


Op donderdag 5 mei presenteert Ron van Hasselt zijn nieuwste boek. In Uitgesloten schetst Van Hasselt wat er met de Groninger Joodse gemeenschap gebeurde in en direct na de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van een beperkt aantal personen (waaronder heel jonge kinderen) schetst de auteur in een aantal microhistories het onthutsende beeld van bezetting, ontrechting, vervolging en erger.

Het was een chaotische tijd, er gebeurden onbegrijpelijke dingen. Ik probeer daar vorm aan te geven, zonder mijn woede, wanhoop, verbazing, angst, verdriet en andere emoties al te veel toe te laten. Ik probeer zo precies mogelijk en zo onbevooroordeeld mogelijk verslag te doen. Ik wil zo slachtoffers die we niet meer kunnen horen een stem geven. [Ron van Hasselt, Uitgesloten]

Ron van Hasselt (1947) heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het rapport Lege Plekken. Het boek Uitgesloten is zijn zevende boek over de Tweede Wereldoorlog. Het boek komt voort uit de research die hij heeft gedaan om de vraag van de Gemeente Groningen naar hun rol ten aanzien van ‘Joods bezit’ te onderzoeken. Ron heeft zijn eigen boek geschreven, omdat hij vooral de menselijke en persoonlijke kant van die vraag wilde behandelen.


Boekpresentatie: Uitgesloten

Donderdag 5 mei 15.00 uur Synagoge Groningen (inloop vanaf 14.30 uur)

Entree: gratis / reserveren is niet mogelijk

M.m.v.: Maarten Duijvendak, Bertien Minco en Geert Volders. Muzikale omlijsting door Elisabeth Oets (zang) en Mi Ying Chen (piano).


Vanaf 5 mei is Uitgesloten verkrijgbaar in de sjoelshop van Synagoge Groningen.

Kommentarer


bottom of page