top of page
Zoeken

Staand op de dijk, zie ik bloemen

Voorstelling door Charles Goudsmit, met Mamour Seck en Rolf Krikke op zondag 14 augustus om 15.00 uur in Synagoge Groningen


Charles Goudsmit beweegt mee met de stroming van de zee. Waar ben je en met wie ben je? En hoe beweeg je je tussen de anderen? Met deze existentiële vragen over zijn verleden, probeert hij het heden in bedwang te houden met verhalen, poëzie en muziek. In flarden van gedachten zoals in eb en vloed ontmoet hij 3 generaties voor hem, waaronder zijn joodse over-opa Salomon Goudsmit. Deze voorvader ging begin 20e eeuw naar het toenmalige Nederlands-Indië. Achterkleinzoon Charles ging op zoek naar zowel de littekens als de geboorte van hoop.

Rolf Krikke, Charles Goudsmit en Mamour Seck. Foto: Jethro Bijleveld.


“Mijn familie is eigenlijk altijd op weg geweest, op zoek naar een veilige plek, en die zoektocht is meestal niet vrijwillig geweest. Elke keer weer die vraag: hoe kan ik een plek creëren voor mijzelf en voor mijn geliefden? Dat doet iets met iemand, wanneer je hen hun thuisgevoel ontneemt.” [interview met Charles Goudsmit bij Kunstpunt]

Charles Goudsmit is kok, theatermaker wereldverbeteraar en organisator.

Zijn afkomst is Joods, Afrikaans en Indonesisch. In deze voorstelling wordt hij ondersteund door Rolf Krikke op synthesizer en op drums Mamour Seck.

Deze voorstelling is onderdeel van de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed in Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Groningen, Provincie Groningen, Kunstraad Groningen, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, Stichting J.B. Scholtenfonds en Stichting Beringer Hazewinkel.


Voorstelling: Staand op de dijk, zie ik bloemen

Locatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60

Datum/Tijd: zondag 14 augustus 15.00 uur. (De synagoge is vanaf 13.00 uur geopend)

Tickets: €5,-; (incl. koffie/thee en museaal bezoek synagoge, de voorstelling duurt ca. 40 minuten)


Reserveren is wenselijk ovv 'Voorstelling Charles Goudsmit', stuur uw bericht naar reserveren@synagogegroningen.nl.
Comentários


bottom of page