top of page
Zoeken

NonFictionPhoto Festival met World Press Photo Exhibition en expo over fair fashion

Het NonFiction Photo Festival is terug voor een tweede ronde! De wereldberoemde World Press Photo Exhibition toont de 'verhalen die verteld moeten worden'. Kleurrijke portretten, aangrijpende documentaireseries en indrukwekkende natuurfotografie zijn van 12 november t/m 5 december te zien in de Synagoge Groningen.


De vraagstukken die in de World Press Photo Exhibition aan de orde komen, krijgen een lokaal antwoord: een tentoonstelling over fair fashion. Deze groepstentoonstelling toont visuele verhalen uit Nederland met een oplossingsgerichte aanpak en onderzoekt hoe fast fashion duurzamer kan worden. Naast de tentoonstellingen biedt het Academy programma rondleidingen en lezingen over fotografie en de verhalen achter de foto’s.

‘One Way to Fight Climate Change: Make Your Own Glaciers’ by Ciril Jazbec, World Press Photo Contest 2021, Environment, Series, 2nd Prize, 20, March, 2019. National Geographic.


De winnaar van de World Press Photo of the Year is Mad Nissen uit Denemarken met de foto First Embrace. Na maanden zonder contact in een land dat geteisterd wordt door de Covid-pandemie, toont dit theatrale portret twee mensen die elkaar omhelzen. Het plastic folie dat hen scheidt is gedrapeerd als engelenvleugels. Een ander indrukwekkend visueel verhaal toont de Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten, met een symbolische confrontatie tussen twee demonstranten te midden van de beeldenstorm in Washington DC.


De tentoonstelling en de evenementen zijn zowel in het Nederlands als in het Engels. Tickets zijn vanaf oktober verkrijgbaar via www.nonfictionphoto.nl

‘New Life’ by Jaime Culebras, World Press Photo Contest 2021, Nature, Singles, 3rd Prize, 25 July, 2020.Comments


bottom of page