top of page
Zoeken

UITVERKOCHT! - Niki Jacobs zingt Theodorakis’ Mauthausen

The Ballad of Mauthausen, is een hartverwarmende voorstelling waarin de beroemde Mauthausen liederencyclus van de onlangs overleden componist Mikis Theodorakis centraal staat. Op zondag 3 oktober zingt Niki Jacobs de Mauthausen-liederen in Synagoge Groningen.

Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. Door die opbouw is het groter dan enkel een ode aan onze vrijheid en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk.

‘Niki Jacobs heldere warme sopraanstem ontwapent’. - Mischa Spel, *** NRC.
‘Theodorakis’ Mauthausen herschapen. Om tot grote schoonheid te komen, hoef je niemand te behagen’. - Ton Maas, Mixedworldmusic.com

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.


Locatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60 te Groningen

Datum/tijd: Zondag 3 oktober 16.00 uur (Synagoge vanaf 15.30 uur geopend)

Ticketprijs: €18,50

Reserveren/bestellen: info@nikitov.com o.v.v. Synagoge Groningen


Het is mogelijk vooraf om 13.00 of 15.00 uur een wandeling door de voormalige joodse buurt van Groningen te maken. Deze tickets (€6,- p.p.) zijn apart te bestellen via reserveren@synagogegroningen.nl.


Comments


bottom of page