top of page
Zoeken

Laagdrempelige cursus Hebreeuws voor beginners

UPDATE (11/10/21): de cursus is inmiddels volgeboekt!


Vanaf donderdag 21 oktober a.s. wordt in Synagoge Groningen de cursus Kennismaken met modern Hebreeuws gegeven. Diverse interessante aspecten van deze oude én moderne taal komen aan de orde, zoals de invloed op het Nederlands. De cursus is laagdrempelig en vereist geen voorkennis.

Anders dan het latijn en het oud-Grieks is het Hebreeuws een eeuwenoude taal die nog steeds wordt gesproken. Het is de taal van de Bijbel én de taal van het hedendaagse Israel. Weliswaar is het Hebreeuws gemoderniseerd en spreken we nu van Ivriet, maar het schrift is sinds het ontstaan van de Bijbel en de Thora ongewijzigd gebleven.

Ook het Nederlands is door het Hebreeuws beïnvloed: veel Nederlandse woorden zoals mazzel, tof en smeris stammen uit het Hebreeuws. Tijdens de cursus leren de deelnemers wat de oorspronkelijke Hebreeuwse woorden waren. Tijdens de cursus maken ze ook kennis met de literatuur, cultuur en geschiedenis van het Jodendom.

De cursus begint met het leren lezen en schrijven van de Hebreeuwse letters. Om het de cursist gemakkelijk te maken, ontvangen de deelnemers een speciale kalligrafiepen. Verder krijgen ze tijdens de cursus veel handige tips om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren.


Zeven lesavonden Kennismaken met modern Hebreeuws

Data: donderdag 21-10 | 28-10 | 04-11 | 18-11 | 25-11 | 02-12 | 09-12

Tijden: 19:00-21:00

Kosten: € 70,-- (voor gehele cursus incl. lesmateriaal)

Adres: Nieuwstad 28 (Rabbinaatshuis), Groningen

Opgave: communicatie@synagogegroningen.nl


Comments


bottom of page