top of page
Zoeken

Laagdrempelig kennismaken met Hebreeuws

Synagoge Groningen start op donderdag 11 januari 2024 de cursus Kennismaken met het modern Hebreeuws. Diverse interessante aspecten van deze oude én moderne taal komen aan de orde, zoals de invloed op het Nederlands. De cursus is laagdrempelig en vereist geen voorkennis, het is wel noodzakelijk om u van te voren aan te melden voor deze 7-delige cursus.

Anders dan het Latijn en het oud-Grieks is het Hebreeuws is een eeuwenoude taal die nog steeds gesproken wordt. Het is de taal van de Bijbel én de taal van het hedendaagse Israël. Weliswaar is het Hebreeuws gemoderniseerd en spreken we nu van Ivriet, maar het schrift is sinds het ontstaan van de Thora ongewijzigd gebleven. Ook het Nederlands is door het Hebreeuws beïnvloed: veel Nederlandse woorden zoals mazzel, tof en smeris stammen uit het Hebreeuws.


Letters leren lezen én schrijven

Tijdens de cursus leren de deelnemers wat de oorspronkelijke Hebreeuwse woorden waren. Ook maakt u kennis met de literatuur, cultuur en geschiedenis van het Jodendom. De cursus begint met het leren lezen en schrijven van de letters. Om het de cursist gemakkelijk te maken, ontvangen de deelnemers een speciale kalligrafie pen. Verder krijgen de cursisten tijdens de cursus veel handige tips om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren.

7 Lesavonden kennismaken met modern Hebreeuws

Locatie: Synagoge Groningen - Rabbinaatshuis, Nieuwstad 28.

Donderdag: 11 jan., 25 jan., 1 febr., 8 febr., 15 febr., 29 febr. en 7 maart.

Aanvang: 19:00 uur tot ca. 21:00

Cursusgeld: 80,= (voor gehele cursus incl lesmateriaal)

op lesavond 1 ontvangt u uw lesmateriaal

Aanmelden: stuur een bericht naar info@synagogegroningen.nl

Comentarios


bottom of page