top of page
Zoeken

Kennismaken met het modern Hebreeuws

Update 25 febr: de cursus is vol - aanmelden is niet meer mogelijk!


Synagoge Groningen start op donderdag 3 maart een nieuwe cursusreeks Kennismaken met het modern Hebreeuws. Diverse interessante aspecten van deze oude én moderne taal komen aan de orde, zoals de invloed op het Nederlands. De cursus is laagdrempelig en vereist geen voorkennis.

Anders dan het latijn en het oud-Grieks is het Hebreeuws is een eeuwenoude taal die nog steeds gesproken wordt. Het is de taal van de Bijbel én de taal van het hedendaagse Israël. Weliswaar is het Hebreeuws gemoderniseerd en spreken we nu van Ivriet, maar het schrift is sinds het ontstaan van de Bijbel en de Thora ongewijzigd gebleven. Ook het Nederlands is door het Hebreeuws beïnvloed: veel Nederlandse woorden zoals mazzel, tof en smeris stammen uit het Hebreeuws. Tijdens de cursus leren de deelnemers wat de oorspronkelijke Hebreeuwse woorden waren en maakt u ook kennis met de literatuur, cultuur en geschiedenis van het Jodendom.


De cursus begint met het leren lezen en schrijven van de letters onder leiding van de vaste docent Chris van Wierst. Om het de cursist gemakkelijk te maken, ontvangen de deelnemers een speciale kalligrafie pen. Verder krijgen de cursisten tijdens de cursus veel handige tips om later zelfstandig met behulp van het internet verder te leren.

Cursus Kennismaken met het modern Hebreeuws

  • 7 Lesavonden | aanvang 19:00-21:00 (inloop vanaf 18.45 uur)

  • Donderdag 3-3 , 10-3, 17-3, 24-3, 31-3, 7-4 en 14-4

  • Cursusruimte: rabbinaatshuis, Nieuwstad 28 te Groningen

  • Kosten deelname cursusreeks incl. lesmateriaal: €70,- (contant te voldoen)

  • Op lesavond 1 ontvangt u uw lesmateriaal

  • Aanmelden is noodzakelijk: stuur uw bericht naar info@synagogegroningen.nl

Comments


bottom of page