top of page
Zoeken

Josi en Lien Hart centraal tijdens Open Joodse Huizen in Winschoten

Ook in Winschoten wordt op 4 mei een vertelling verzorgd in het kader van Open Joodse Huizen/Huizen van Verzet. In het rabbinaatshuis van 'Lutje Mokum' (Winschoten) zal stadsgids Koos Akkerman vertellen over het joodse echtpaar Josi Hart en Lien Hart-Cohen. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op 16 april 1945 werden Josi en Lien Hart (zittend in het midden) in een bevrijdingsoptocht door Winschoten rondgereden. Foto uit: Boon & Lettinck, 'De Joodse gemeenschap in Winschoten en omgeving 1683-1964', p. 351.


Koos Akkerman doet voor de zesde keer mee aan het herdenkingsprogramma. Eerder verzorgde hij vertellingen over Jaap Meijer en de familie De Beer. Ook verzorgd Akkerman in Winschoten rondleidingen waarbij hij vertelt over de vroegere joodse inwoners van de stad. Deze lezing op 4 mei gaat over de familie Jezaias Hart en zijn vrouw Rachelina Meika Cohen. Josi en Lien Hart zijn drie jaar ondergedoken geweest in hun eigen woonplaats en maakten hier de bevrijding mee.

Aanvang van de lezing op donderdag 4 mei om 14.00 uur in het voormalige Rabbinaatshuis aan de Bosstraat 22 te Winschoten. Reserveren is niet mogelijk, deelname is gratis.

Kommentare


bottom of page