top of page
Zoeken

Joods leven in de grensstreek nu te zien in Winschoten

Van 4 t/m 30 oktober doet de reizende tentoonstelling Joods leven in de grensstreek Cultuurhuis De Klinker in Winschoten aan. De tentoonstelling is tijdens openingstijden te zien in de foyer van het gebouw.

De tentoonstelling laat zien hoe het joodse leven er aan beide kanten van de Duits-Nederlandse grens uitzag en hoe vanzelfsprekend en gebruikelijk het was om de grens over te steken. De nadruk ligt op Duits-Nederlands-Joodse bedrijfs- en familiegeschiedenissen in het grensgebied. Het gaat daarbij om de Joodse gemeenschappen in Weener, Bunde en Jemgum aan Duitse zijde en in Bourtange, Winschoten en Groningen aan Nederlandse zijde.

Bezoekers kunnen via multimedia toegang krijgen tot vele persoonlijke verhalen. Er zijn panelen, een aanraakscherm, video's en voorwerpen. Deze gevarieerde opzet van de tentoonstelling maakt het mogelijk om luisterend, kijkend of lezend je te verdiepen in de regionale joodse geschiedenis, waarvan natuurlijk het nationaalsocialisme in de jaren 1930 en de holocaust ook deel uitmaken.


De inhoud van de tentoonstelling is ontwikkeld door Willy van der Schuit, Juliane Irma Mihan, Susanne Bracht en Geert Volders. De kleurrijke vormgeving is van de hand van Helga de Graaf van Studio Eye Candy.

Cultuurhuis De Klinker is geopend op maandag van 13.00 – 18.00 uur, di t/m vr van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Comments


bottom of page