top of page
Zoeken

joods Cabaret Kwatsch in Synagoge Groningen!

Zondagmiddag 7 mei staat Synagoge Groningen in het teken van joods cabaret. Al twintig jaar lang vormen David Simon en Menno van der Reis, in Nederland het unieke cabaretduo Kwatsch. Zij zullen deze middag om 14.30 uur een voorstelling verzorgen waarin een retrospectief programma geboden wordt, met liedjes die tal van joodse onderwerpen behandelen. Onderwerpen die er soms niet om liegen, maar tegelijkertijd ook voor een glim- of schaterlach kunnen zorgen.

De kracht van Kwatsch zit ‘m in het spontane, in de directe interactie met het publiek, in het feit dat ze geen voorbedachte en uitgekiende voorstelling brengen. Ze spelen in op datgene wat tijdens de voorstelling gebeurt. En juist dat houdt het voor hen aantrekkelijk, want iedere voorstelling is weer anders omdat het publiek telkens ook anders reageert. En het publiek omarmt hen al twee decennia lang, waarmee de kracht van Kwatsch bewezen is, ook omdat dit gebaseerd is op het joodse vooroorlogse amusement dat volledig verdwenen is. David en Menno weten de sfeer van vroegere café chantants en thé-complets als geen ander weer terug te brengen. Daarom sluit dit programma zo goed aan bij Synagoge Groningen, in het hartje van de voormalige joodse buurt.


Deze middag is de synagoge niet geopend voor bezichtiging. Vanaf 14.00 uur is de synagoge toegankelijk. U kunt om 13.00 uur meedoen aan een wandeling in de voormalige Joodse buurt van Groningen, met als startpunt de synagoge. De gids zal in de wandeling verhalen delen over het vooroorlogse leven, onder andere over de vele artiesten de opgroeiden in deze buurt.


Cabaret Kwatsch in Synagoge Groningen

Zondag 7 mei 14.30 uur (inloop 14.00 uur)

Reserveren is mogelijk via reserveren@synagogegroningen.nl.

Tickets Kwatsch 14.30 uur €5,-

Combinatie-ticket wandeling & cabaret: €9,50

Stadjerspashouder en donateurs Synagoge Groningen: €1,-


Comments


bottom of page