top of page
Zoeken

‘Ik Ben De Ander’

Als jij ben ik en ik ben jij, wie is dan het… van ons allebei?


Op donderdagavond 2 mei spelen Bert Kremer, Reina Zijlstra en Willem Jan van der Stuut de voorstelling ‘Ik Ben De Ander’ in Synagoge Groningen. Een voorstelling met muziek, poëzie en voordracht. De afgelopen twee jaar hebben zij deze voorstelling in een aantal kerkjes in de provincie Groningen opgevoerd. Deze avond staan zij in Synagoge Groningen.


De basis van het programma ‘Ik ben de Ander’ zijn zelfgeschreven liedjes met betrekking tot oorlog, vrede, onrecht, (zelf)reflectie en hoop. Daarnaast zijn een aantal liedjes hertaald.

In vijf kwartier worden liedteksten, gedichten en citaten uit speeches van bijvoorbeeld Nelson Mandela, Gerrit Komrij, Bruce Springsteen, Henriette Roland Holst vloeiend aaneen geregen. Het resultaat is een indrukwekkende ketting van oorlog, verdriet, bevrijding en vrijheid.


Het beeld van de rouwende moeder op de Amerikaanse begraafplaats Margraten in Limburg staat in de voorstelling symbool voor allen die rouwen om hun zonen en dochters waar en wanneer ook ter wereld.

Met medewerking van Reina Zijlstra (zang) en Willem Jan Stuut (piano), Bert Kremer (voordracht, zang, gitaar). Idee, tekst en samenstelling: Bert Kremer


Voorstelling 'Ik Ben De Ander' - 2 mei 2024

Locatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60

Tijd: 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur

Tickets & Reserveren: €7,50, reserveren is gewenst, stuur uw bericht ovv 'Ik Ben De Ander - 02-05-24' naar ikbendeander@gmail.com.
bottom of page