top of page
Zoeken

Expositie Joods leven in de grensstreek in Synagoge Bourtange

De reizende expositie 'Joods leven in de grensstreek' is verhuisd van Winschoten naar de synagoge in de vesting Bourtange. De tentoonstelling zal hier tot 9 december 2021 te zien zijn, daarna verhuist de expositie naar Synagoge Groningen.De vesting Bourtange kende tot de Tweede Wereldoorlog een kleine joodse gemeenschap. Sinds 1989 is de kleine sjoel ingericht als museum, dat bezocht kan worden in combinatie met de andere musea in Vesting Bourtange. In de expositie wordt duidelijk hoe de joden van Bourtange en omgeving contacten hadden met het aangrenzende Duitsland, maar ook afhankelijk waren van voorzieningen in Winschoten en Groningen.


De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de musea in Bourtange. Veel dank aan de Vereniging van vrienden der Synagoge Bourtange voor het faciliteren van de expositie!

Deze expositie is het resultaat van het project ‘Joods leven in de grensstreek’ van Stichting Folkingestraat Synagoge in Groningen en de Ehemalige Jüdische Schule in Leer, in het kader van het INTERREG V-A Programma Deutschland-Nederland. Dit is mogelijk gemaakt met Europese gelden uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Niedersächsischen Ministeriums für Bundes- und Europaangelenheiten und Regionalentwicklung en de Provincie Groningen.

Comments


bottom of page