top of page
Zoeken

Eer De Haan: een muzikale en theatrale ode

Op vrijdag 21 juni gaat de voorstelling 'Eer De Haan' in première in Synagoge Groningen. ‘Eer De Haan’ is een muziektheatervoorstelling over het leven maar vooral werk van Jacob Israël de Haan (1881-1924). De Nederlandse schrijver/dichter, jurist, docent, journalist en homoseksueel staat centraal in de zomerexpositie van Synagoge Groningen, 'A Dutch Lawrence of Arabia?'. De romans Pijpelijntjes en Pathologieën van De Haan schokten de Nederlandse literaire wereld en samenleving en zijn verwerkt in deze muzikale en theatrale ode. 

Foto poster: Joram Krol

Romans, essays, honderden kwatrijnen en journalistieke copy vormen de nalatenschap van Jacob Israël de Haan. Schout bij Nacht maakte een voorstelling over deze bijzondere Nederlands-Joodse schrijver en journalist. Na Courtisane (over de Franse renaissanceschrijfster Louise Labé) en Spierliederen (over Arnold Spauwen) de derde productie met een literaire achtergrond. De première is op vrijdag 21 juni in de Synagoge van Groningen. De Amsterdamse première op zaterdag 22 juni in de Balie. Op zondag 23 juni wordt de voorstelling nogmaals opgevoerd in Synagoge Groningen.


‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’

‘Eer De Haan’ wordt een postmoderne doorgecomponeerde opera vol Jiddische levensliederen, Jordanese opera en Italiaanse smartlappen. Van en met Jan-Roelof Bathoorn, Jelte Fossen, Daniël Wajsenblum en Dio van Velden. Een uur lang smullen van de avonturen, dromen, ambities, talenten en de wroegingen van een uiterst belangrijke Nederlander. Zijn bekendste dichtregel staat gebeiteld in het homomonument te Amsterdam: ‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’.


Eer De Haan - Synagoge Groningen, Folkingestraat 60

Via onderstaande link kunt u uw tickets bestellen.

  • De synagoge opent 30 minuten van te voren.

  • Tickets kosten 17 euro per stuk (Donateurs St. Folkingestraat Synagoge gereduceerd)

  • Vrijdag 21 juni 16.00 & 19.00 uur

  • Zondag 23 juni 14.00 & 17.00 uur
Comentários


bottom of page