top of page
Zoeken

Dos Klezmer Shifl, een Klezmerconcert in én over Groningen

The Klezmer Society speelt op zondag 10 oktober een Klezmerconcert met de allermooiste nieuwe en traditionele klezmerstukken. Voor of na het concert kan een stadswandeling door de vroegere joodse buurt van Groningen worden gemaakt.

Tijdens het concert komen bijzondere plekken en personen uit Joods Groningen voorbij. Ook de band heeft een directe en sterk familieband met de stad. Zo is de Groninger Klezmer Suite speciaal voor Groningen geschreven, waarin de Folkingestraat wordt beschreven met haar verhalen van Joodse bewoners. Melkhandelaar Samuel Blok met zijn gezin bijvoorbeeld, familie van violist Bert Vos, woonde in 1938 op nummer 51. In de bovenwoning woonde de beroemde violist Bennie Behr. Behr was enige tijd begeleider van de wereldberoemde Amsterdamse (later Amerkaanse) zanger Leo Fuld.


Met muziek en verhalen worden deze plekken en hun bewoners tot leven gewekt.

Heimwee en geluk trekken samen op bij The Klezmer Society. Het resultaat is diepgaande en feestelijke muziek. Het leven als grootste goed, Jiddischer kan je het niet krijgen! Locatie: Synagoge Groningen, Folkingestraat 60

Datum/tijd: Zondag 10 oktober 14.30 uur. (Synagoge vanaf 14.00 uur geopend)

Ticketprijs: €12,- (excl. wandeling)

Bestellen/reserveren: link


Om 13.00 uur en 16.00 uur wordt een rondleiding aangeboden door de vroegere joodse buurt van Groningen. Startpunt is de synagoge. Deze wandeling duurt ongeveer een uur. Wanneer u rond 14.00 uur terugkeert in de synagoge voor het concert, staat er koffie of thee voor u klaar. Tickets (€6,-) kunnen besteld worden.



bottom of page