top of page
Zoeken

A Poetic Evening at the Synagogue

Poëzie is iets dat mensen samen brengt, verschillende culturen, godsdiensten, maar ook mensen uit verschillende tijdperken. Op vrijdagavond 9 juni organiseert Synagoge Groningen ‘A Poetic Evening’. Deze avond zal em. Prof. dr. Wout van Bekkum een lezing verzorgen getiteld ‘Jewish Poetry in East and West: Hymns from Baghdad and Songs from Andalusia’. Na de lezing gaan leden van Poetry Stanza uit Groningen gedichten voordragen die ze hebben gemaakt na hun recente bezoek aan Synagoge Groningen. Alle voordrachten worden in het Engels verzorgd.

Standbeeld van Maimonides in Córdoba, Spanje.

Foto: WikimediaCommons. Wolfgang Manousek from Dormagen, Germany.


Poëzie en met name het genre spoken word, kunnen in de laatste jaren op hernieuwde belangstelling rekenen. Wout van Bekkum is al lang gefascineerd door joodse poëzie in de klassieke oudheid en middeleeuwen. In 1988 promoveerde hij op dit onderwerp. In 2001 werd Van Bekkum benoemd tot hoogleraar Midden Oosten Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn lezing zal hij focussen op ‘de gouden eeuw van de joodse letterkunde’ in Al-Andalus en Baghdad.


Groningen Poetry Stanza

Na de lezing zullen leden van Groningen Poetry Stanza een bijdrage leveren aan de ‘Poetic Evening’. We gaan dus van middeleeuwse poëzie naar contemporaine werken. Groningen Poetry Stanza bestaat uit dichters die in het Engels schrijven (en voordragen). De leden delen elkaars poëzie tijdens hun bijeenkomsten, maar ook treden ook op tijdens publieksbijeenkomsten.


Vrije toegang

Iedereen is welkom om naar de ‘Poetic Evening’ te komen, er wordt geen entree gevraagd en u hoeft geen plaats te reserveren. De bijeenkomst geeft u een inzicht in de joodse cultuur en geschiedenis, door eeuwenoude en onlangs geschreven poëzie te verkennen in de bijzondere atmosfeer van Synagoge Groningen.


A Poetic Evening at the Synagogue

Synagoge Groningen, Folkingestraat 60 te Groningen

Vrijdag 9 juni – 19.45 uur (vanaf 19.30 uur geopend)

Vrije toegang!

Comments


bottom of page