Welkom bij de Groninger Synagoge

Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!

Sinds de restauratie in 1981 heeft de synagoge in Groningen twee hoofdgebruikers: Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) en de Joodse Gemeente Groningen (NIGG). SFS organiseert in het gebouw exposities, concerten, lezingen, rondleidingen en educatie. Tevens verhuurt SFS het gebouw voor passende evenementen.

Door het gebruik door de Joodse Gemeente is de synagoge ook een volledig functionerende 'sjoel'.

Het gebouw is te bezichtigen tijdens exposities en vaste openingstijden. Daarbuiten met rondleidingen, uitsluitend voor groepen, op afspraak.

Nieuwscategorie: 

Vladimir, Muziektheater door Mulder & Zn

Datum: 
zaterdag, 22 november, 2014 - 20:15 to 22:00

Klarinettist Jaap Mulder is een muzikale duizendpoot; een alleskunner, verhalenverteller en bovenal podiumdier. Meer dan 25 jaar is hij frontman van klezmerband Di Gojim.
De muziektheatervoorstelling Vladimir speelt hij echter met zijn zonen David en Ruben. Mulder & Zn zijn op zaterdag 22 november a.s. te beluisteren in de synagoge, Folkingestraat 60 in Groningen. Aanvang 20.15 uur. Toegang 15 euro, studenten 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via info@burobravissimo.com. Meer informatie op www.vysotsky.nl

De voorstelling Vladimir is een muzikaal hoogstandje, waarbij Mulder laat zien dat hij het theatervak tot in de puntjes beheerst. Centraal staat het korte en onstuimige leven van Vladimir Vysotsky. Een begenadigd acteur, schrijver van ijzersterke teksten en met een onvergelijkbare stem. Ondanks zijn status als de Brel van Rusland, nam hij de geuzennaam Dirty Yid aan. Door onuitwisbaar charisma veroverde Vladimir zijn publiek, zowel in Rusland als later Frankrijk.

Jaap Mulder weet vanaf de eerste minuten te boeien. Hij zingt, speelt en vertelt het levensverhaal van Vladimir Vysotsky, waarbij hij begeleid wordt door zijn zonen Ruben op piano en David met slagwerk. Mulder en zonen schreven eigen muziek bij de teksten van Vysotsky. Het resultaat is een virtuoze en gepassioneerde mix van balkan, chanson en pop.

“Jaap Mulder is bewonderenswaardig goed; hij gaat voor de volle 100% en is daardoor écht geloofwaardig” (Willem van Baarsen, muzikant Wereldband).


“Vladimir: een pareltje van kleinkunst!" 

Abonneren op Front page feed