Bovenstaand filmpje is een voorbeeld van een rondleiding. Het betreft een  rondleiding in 2013. De aan het eind genoemde datum geldt niet voor 2014.

RONDLEIDINGEN IN DE GRONINGER SYNAGOGE:  INTERESSANT VOOR IEDEREEN

   Rondleidingen in de synagoge zijn interessant en geschikt voor iedereen: van een excursie met een kerkelijke groep tot een dagje uit met bedrijf, instelling of familie. Tijdens de rondleiding wordt door het hele gebouw een wandeling gemaakt, met uitleg over de architectuur en geschiedenis.  Daarnaast krijgt u een historische film te zien en wordt uitleg gegeven over de dienst, de joodse traditie en religie. (Rondleidingen voor scholieren/kinderen: klik hiernaast op Educatie Cool in Sjoel!)

   Tijdens het grootste deel van de bijeenkomst kunt u zitten. Een deel van de rondleiding gaat over de educatieve afdeling Cool in Sjoel op de voormalige vrouwengalerij op de 1e verdieping. Deze is niet toegankelijk voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn vanwege het ontbreken van een lift.

   U mag tevoren uw voorkeuren aangeven betreffende de onderwerpen die behandeld worden. Bovendien krijgt u alle gelegenheid tot het stellen van vragen.
   Bij goed weer kan de rondleiding worden aangevuld met een wandeling door de Folkingestraat, de hoofdstraat van de voormalige joodse buurt.
   Desgewenst kan (tegen meerkosten) koffie/thee geserveerd worden.
 
   Rondleidingen op afspraak:
   Dagen: elke dag, behalve sabbat.
   Tijden: 's ochtends na 11.00 uur, 's middags, 's avonds.
   Kosten vanaf 1 maart 2013: € 5,-- per persoon. Indien u met minder dan 13 personen komt, betaalt u het minimum groepsbedrag van € 60,--. Bij groepen vanaf 13 personen vermenigvuldigt u het aantal deelnemers met 5 om de prijs te berekenen.
   Let op: In de maanden nov t/m maart betaalt u een energietoeslag van € 25,-- per groep.
   
   Extra's:
   Rondwandeling Folkingestraat: € 2,-- per persoon (alleen in combinatie met rondleiding synagoge).  
   Koffie/thee voorafgaand aan of tijdens de rondleiding: € 2,-- per kopje.
   Volledige bedrag na afloop van de rondleiding ter plaatse contant en gepast of met PIN te voldoen.
   Afmelding uiterlijk de dag tevoren. Bij niet verschijnen zonder afmelding worden de volledige kosten in rekening gebracht.
   Bij te laat komen wordt de rondleiding na 15 minuten na de afgesproken tijd geschrapt.

   Een bezoek zonder rondleiding buiten de openingstijden is ook mogelijk. De kosten van een dergelijk bezoek bedragen €10 per persoon. Alleen op afspraak.

   Stuur een e-mail met een gewenste datum en tijdstip:
  
info@synagogegroningen.nl
   Uitsluitend indien u niet over e-mail beschikt: 050 312 31 51 (voicemail inspreken, u wordt z.s.m. teruggebeld).

     Klik hier voor een voorproefje!

Tijdens de rondleiding bezoekt u ook de voormalige vrouwengalerij, waar u het gevoel krijgt in het Moorse Spanje (Alhambra, Cordoba, Sevilla) te zijn.