Welkom bij de Groninger Synagoge

Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!

Sinds de restauratie in 1981 heeft de synagoge in Groningen twee hoofdgebruikers: Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) en de Joodse Gemeente Groningen (NIGG). SFS organiseert in het gebouw exposities, concerten, lezingen, rondleidingen en educatie. Tevens verhuurt SFS het gebouw voor passende evenementen.

Door het gebruik door de Joodse Gemeente is de synagoge ook een volledig functionerende 'sjoel'.

Het gebouw is te bezichtigen tijdens exposities en vaste openingstijden. Daarbuiten met rondleidingen, uitsluitend voor groepen, op afspraak.

Voor meer informatie over andere Joods culturele en religieuze organisaties Noord- en Oost-Nederland, bezoek de website van Syneon: www.syneon.nl

Nieuwscategorie: 

Expositie 'Getuigen langs het spoor'

Expositie ‘Getuigen langs het spoor’
Dinsdag 12 juni t/m 25 september 2016, dinsdag t/m vrijdag en zondag, 13:00 – 17:00 uur
Toegang: 5,00 euro (donateurs en kinderen gratis)

Getuigen van de Tweede Wereldoorlog zijn niet alleen diegenen die de deportaties door de Duitse bezetter overleefden. De reizende tentoonstelling Getuigen langs het spoor focust zich op de mensen die opgroeiden nabij het spoor waarover de gedeporteerden vervoerd werden. Zestien Nederlandse en Duitse omstanders van het spoortraject, dat vanaf Westerbork via Winschoten naar Leer (DE) liep en daarna verder naar het Oosten, vertellen op film hun verhaal, ondersteund door historische foto's en portretten van fotograaf Sake Elzinga.

Pop-upmuseum verschijnt in de Groninger binnenstad

Dinsdag 31 mei t/m vrijdag 3 juni en op zondag 5 juni, altijd 13.00 - 17.00 uur. 
Zaterdag 4 juni 20.00 - 01.00 uur tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap (tickets: www.denachtvankunstenwetenschap.nl)

Ter gelegenheid van festival De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni wordt een pop-upmuseum geopend in de Synagoge van Groningen. De tentoonstelling in dit tijdelijke museum is samengesteld door diverse kunstenaars en wetenschappers, waaronder ‘seksonderzoeker’ Samira van Bohemen en indierockband Vera’s Charm. De items zijn afkomstig uit collecties van diverse musea en andere kunstinstellingen.

Abonneren op Front page feed