Welkom bij de Groninger Synagoge

Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!

Sinds de restauratie in 1981 heeft de synagoge in Groningen twee hoofdgebruikers: Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) en de Joodse Gemeente Groningen (NIGG). SFS organiseert in het gebouw exposities, concerten, lezingen, rondleidingen en educatie. Tevens verhuurt SFS het gebouw voor passende evenementen.

Door het gebruik door de Joodse Gemeente is de synagoge ook een volledig functionerende 'sjoel'.

Het gebouw is te bezichtigen tijdens exposities en vaste openingstijden. Daarbuiten met rondleidingen, uitsluitend voor groepen, op afspraak.

 

LET OP: De data die achter de evenementen onderaan de homepage staan (onder nieuwsarchief), zijn de data waarop de berichtgeving over die evenementen is toegevoegd aan de website. Het zijn NIET de data van de evenementen zelf. Door te klikken op de tab Activiteiten/Concerten of op de evenementen in de tabel op de homepage komt u bij de juiste data terecht. Excuses voor eventuele verwarring.

Nieuwscategorie: 

Theaterstuk 'The Timekeepers' in de Synagoge

Donderdag 30 april 2015, 20:00 uur
Toegangsprijs: 15,00 euro aan de deur

Als Hans, een jonge Duitse homoseksueel en Benjamin, een conservatieve oudere joodse man bij elkaar worden gegooid in het concentratiekamp Sachsenhausen, lijken ze op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen te hebben. Door samen te werken, maken vooroordelen, wantrouwen en onverschilligheid langzaam plaats voor een ontroerende vriendschap.

"La Guitarre Royalle" - 17e-eeuwse Franse Gitaarmuziek met Israel Golani

Zaterdag 9 mei, 2015 - 20:15 uur
Toegangsprijs: 10,00 euro (excl. transactiekosten) via www.kunstenisrael.nl/tickets / 15,00 euro aan de deur

Een specialist in historische tokkelinstrumenten, Israel Golani presenteert een solorecital op de barokgitaar met Franse muziek rond het hof van Lodewijk XIV en Charles II. Op zaterdag 9 mei speelt Israel Golani in de Groninger Synagoge in Groningen.

Abonneren op Front page feed