Welkom bij de Groninger Synagoge

Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!

Sinds de restauratie in 1981 heeft de synagoge in Groningen twee hoofdgebruikers: Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) en de Joodse Gemeente Groningen (NIGG). SFS organiseert in het gebouw exposities, concerten, lezingen, rondleidingen en educatie. Tevens verhuurt SFS het gebouw voor passende evenementen.

Door het gebruik door de Joodse Gemeente is de synagoge ook een volledig functionerende 'sjoel'.

Het gebouw is te bezichtigen tijdens exposities en vaste openingstijden. Daarbuiten met rondleidingen, uitsluitend voor groepen, op afspraak.

 

LET OP: De data die achter de evenementen onderaan de homepage staan (onder nieuwsarchief), zijn de data waarop de berichtgeving over die evenementen is toegevoegd aan de website. Het zijn NIET de data van de evenementen zelf. Door te klikken op de tab Activiteiten/Concerten of op de evenementen in de tabel op de homepage komt u bij de juiste data terecht. Excuses voor eventuele verwarring.

Nieuwscategorie: 

Concert Yentl Flavour in de synagoge

Zondag 21 juni, 2015 - 15:00 uur
Toegangsprijs: 10,00 euro (kaartverkoop vanaf een half uur voor aanvang)

Op zondag 21 juni speelt Yentl Flavour in de synagoge in Groningen. De groep heeft bewust gekozen voor repertoire uit zeer uiteenlopende genres, omdat één genre te beperkend is. Jiddische zang, instrumentale klezmer, Iers en klassiek, het trio brengt het allemaal. Eigenwijs in veel stijlen.

Thema-avond over "De Profeten" van joodse denker Heschel

Donderdag 21 mei, 2015 - 19:00 - 21:30 uur
Toegangsprijs: 4,00 euro (aanmelden: Shalom.culture@gmail.com)

Dominee Sjirk van der Zee spreekt op donderdagavond 21 mei in de Groninger synagoge over het boek De Profeten van de joodse denker Abraham Joshua Heschel. Heschel wordt gezien als een van de grootste joodse filosofen. Hij trachtte geloof met wetenschap te verenigen. Voorafgaand aan de lezing vertelt Catharina Groenendal over haar ontdekking van de oude mikwe (ritueel bad) in de synagoge, een jaar geleden.

Weekend van het NMF in de synagoge

Zondag 7 juni, 2015 - 15:00 uur
Toegangsprijs: 17,50 euro (donateurs van NMF en Heemschut betalen 15,00 euro)

Op zondag 7 juni a.s. wordt er in Synagoge Groningen in Groningen een bijzonder concert gehouden. Het Nederlands Jeugd Gitaarorkest speelt dan onder meer werken van Vivaldi, Gerard Brophy en Leo Brouwer. Een concert op een historische locatie. Niet alleen in Synagoge Groningen maar ook op 42 andere plekken verspreid door heel Nederland worden gedurende één weekend concerten gegeven. De organisatie van dit ‘Weekend van het NMF’ is in handen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) in samenwerking met Erfgoedvereniging Heemschut. De musici hebben allen een instrument in bruikleen gekregen van het NMF.

Abonneren op Front page feed