Welkom bij de Groninger Synagoge

Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!

Sinds de restauratie in 1981 heeft de synagoge in Groningen twee hoofdgebruikers: Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) en de Joodse Gemeente Groningen (NIGG). SFS organiseert in het gebouw exposities, concerten, lezingen, rondleidingen en educatie. Tevens verhuurt SFS het gebouw voor passende evenementen.

Door het gebruik door de Joodse Gemeente is de synagoge ook een volledig functionerende 'sjoel'.

Het gebouw is te bezichtigen tijdens exposities en vaste openingstijden. Daarbuiten met rondleidingen, uitsluitend voor groepen, op afspraak.

Nieuwscategorie: 

Concert Sefardisch-Joodse synagogemuziek uit Curaçao

Woensdag, 18 maart, 2015 - 19:30 tot 21:00
Toegangsprijs: 15,00 euro

Avery Tracht - zang 
Marcel Worms - piano

Bariton Avery Tracht, chazan en spiritueel leider in de Sefardisch-Joodse synagoge Mikvé Israel-Emanuel op Curaçao, zal diverse van de prachtige liederen die al eeuwenlang gezongen worden in de synagoge op Curaçao, uitvoeren. Hij zal naast liederen die bestemd zijn voor uitvoering tijdens de vieringen van de wekelijkse Sabbat, ook liederen zingen die gezongen worden bij bijzondere gelegenheden zoals tijdens een huwelijksceremonie. Avery Tracht zal tijdens dit unieke concert aan de piano worden begeleid door Marcel Worms.

Lees verder voor aanvullende informatie.

Concert: Shield Patterns & Silver Ferns

Organisatie: 
Wishfulmusic
Vrijdag, 27 maart, 2015 - 20:00 tot 23:00
Toegangsprijs: 7,00 euro

Manchester heeft er een nieuwe muzikale topper bij. Het duo Shield Patterns bracht medio 2014 de prachtige debuutplaat Contour Lines uit, wat meteen omschreven werd als 'sheer unadulterated, haunting genius' (Hit The Floor). Zangeres Claire Brentnall roept automatisch Kate Bush in herinnering en de electronische sound van het duo memoreert verder aan acts als Massive Attack en Portishead. Perfect om een nieuwe concertreeks mee af te trappen In de Synagoge.

Voorstelling: Philip Mechanicus, Wachten op Transport

Zondag, 3 mei, 2015 - 15:30 tot 17:00
Toegangsprijs: 12,50 euro

Aan de hand van fragmenten uit zijn dagboek vertelt Elisabeth Oets het boeiende en aangrijpende levensverhaal van Philip Mechanicus. Ze kijkt terug op haar eigen familiegeschiedenis met veel warmte en respect en ze zingt daarbij liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in Theresienstadt. Hierbij wordt ze begeleidt door pianiste Mi Ying Chen.

Zie ook: www.elisabethoets.nl

Lees verder voor aanvullende informatie.

Abonneren op Front page feed