Welkom bij de Groninger Synagoge

Een bezoek aan de Groninger Synagoge brengt je meteen in de sfeer van het Midden-Oosten!

Sinds de restauratie in 1981 heeft de synagoge in Groningen twee hoofdgebruikers: Stichting Folkingestraat Synagoge (SFS) en de Joodse Gemeente Groningen (NIGG). SFS organiseert in het gebouw exposities, concerten, lezingen, rondleidingen en educatie. Tevens verhuurt SFS het gebouw voor passende evenementen.

Door het gebruik door de Joodse Gemeente is de synagoge ook een volledig functionerende 'sjoel'.

Het gebouw is te bezichtigen tijdens exposities en vaste openingstijden. Daarbuiten met rondleidingen, uitsluitend voor groepen, op afspraak.

 

LET OP: De data die achter de evenementen onderaan de homepage staan (onder nieuwsarchief), zijn de data waarop de berichtgeving over die evenementen is toegevoegd aan de website. Het zijn NIET de data van de evenementen zelf. Door te klikken op de tab Activiteiten/Concerten of op de evenementen in de tabel op de homepage komt u bij de juiste data terecht. Excuses voor eventuele verwarring.

Nieuwscategorie: 

Jofel Cultuurdag in Leeuwarden

Zondag 20 september, 2015 - 11:00-19:30 uur
Toegang: voorverkoop 10,00 euro; 20,00 euro contact op de dag zelf

De 6e editie van Jofel Cultuurdag vindt plaats in Leeuwarden in Tresoar - Fries historisch en letterkundig centrum. biedt circa 20 activiteiten rond Joodse thema’s. In een informele en gezellige sfeer kunt u muziek beluisteren, films zien en lezingen bijwonen over uiteenlopende Joodse thema's. 

Gitaarvirtuoos Aart Strootman in de synagoge

Zondag 23 augustus, 2015 - 14:00 - 17:45 uur (in- en uitloop mogelijk)

Een 15 minuten durende compositie gemaakt voor 15 gitaarpartijen in je eentje spelen? De Nederlandse gitaarvirtuoos Aart Strootman demonstreert dat dit mogelijk is in zijn Steve Reich Marathon. De prachtige Synagoge in de Folkingestraat is het toneel van deze ode aan de Amerikaanse minimal-componist Steve Reich.

Abonneren op Front page feed