Sci-fi winterlichtfestival ‘OrbitFest:Sentient Statues’ in Synagoge, binnenstad en Groninger Museum

Organisatie: 
Stichting ColorC

evenementLichtfestival OrbitFest: Sentient Statues
plaats:          Synagoge, Folkingestraat 60 (& Gr. Museum en binnenstadslokaties)
data:             16, 17 & 18 december 2016
tijdstip:         15:00-22:00 uur

De 3e editie van het gratis toegankelijke sci-fi  winterlichtfestival OrbitFest komt - rond de winterzonnewende - op 16,17 & 18 december dit jaar óók in de Synagoge van Groningen. Men kan er de noordelijke premières van futuristisch lichtwerk bewonderen en er zijn diverse workshops. Behalve in de Synagoge vindt het ‘horizonverruimende’ festival ook plaats in het Groninger Museum en op diverse locaties in de binnenstad.

Standbeelden met bewustzijn, duurzaamheid in materialen en workshops voor 'empowerment'
Wanneer de schemering valt zullen Synagoge Groningen, Groninger Museum, en een aantal locaties in de binnenstad worden omgetoverd met lichtkunst. De beeldenexpositie van Rodin in het Groninger Museum was aanleiding om ‘Sentient Statues’, beelden met bewustzijn, als festivalthema te kiezen en het sci-fi verhaal van het festival van vorig jaar nog verder uit te breiden:
In het Groningen van de toekomst, in de zonnestad Heliopolis, zullen beelden steeds meer personages worden.
Tijdens de winterlichtexpo figureren daarom alvast verlichte beelden die uit diverse materialen bestaan en waar de bezoeker soms ook een interactie mee kan aangaan.
Met het oog op de toekomst stimuleert OrbitFest het gebruik van duurzame materialen. Tevens zijn er in het kader van 'empowerment' lichtworkshops te volgen in de Synagoge en in het Groninger Museum.

Noorderlingen komen samen
Na twee eerdere edities heeft OrbitFest in samenwerking met makers en hackers uit alle lagen van de noordelijke samenleving, de focus gelegd op nieuw multimediaal lichtwerk. Ook werd samenwerking gezocht met Frank Mohrinstituut, Minerva, Alfa College, Noorderpoort, kubusschool Joseph Haydn en onafhankelijke noordelijke kunstenaars.

Klik hier voor meer informatie over ‘OrbitFest’ op hun eigen website.
OrbitFest is ook op Facebook, Twitter en op Instagram te volgen.