Rondleidingen in de Groninger Synagoge: Interessant voor iedereen!

Rondleidingen in de synagoge zijn interessant en geschikt voor iedereen: van een excursie met een kerkelijke groep tot een dagje uit met bedrijf, instelling, vrienden of familie. Tijdens de rondleiding wordt door het hele gebouw een wandeling gemaakt, met uitleg over de architectuur en geschiedenis. Ook wordt een bezoek gebracht aan het rituele bad (mikwe) dat in 2014 werd ontdekt.

(Rondleidingen voor scholieren/kinderen: klik op Educatie Cool in Sjoel!)

Tijdens het grootste deel van de bijeenkomst kunt u zitten. Een deel van de rondleiding gaat over de educatieve afdeling Cool in Sjoel op de voormalige vrouwengalerij op de 1e verdieping. 
(Deze is uitsluitend per trap bereikbaar. De benedenruimte is wel rolstoel toegankelijk.)

U mag tevoren uw voorkeuren aangeven voor de onderwerpen die worden behandeld. Bovendien krijgt u alle gelegenheid tot het stellen van vragen.
Bij geschikt weer kan de rondleiding (tegen meerkosten) worden aangevuld met een wandeling door de Folkingestraat, de hoofdstraat van de voormalige joodse buurt.
Desgewenst kunnen (tegen meerkosten) koffie/thee en/of een volledige maaltijd voor of na de rondleiding worden aangeboden.
 
Rondleidingen op afspraak:
Dagen: elke dag, behalve zaterdag overdag.
Kosten: € 5,-- per persoon.
Indien u met minder dan 13 personen komt, betaalt u het minimum groepsbedrag van € 60,--. Bij groepen vanaf 13 personen vermenigvuldigt u het aantal deelnemers met 5 om de prijs te berekenen.
Let op: In de maanden nov t/m maart betaalt u een energietoeslag van € 25,-- per groep.
Voor scholen in het basis- en voorgezet onderwijs geldt een zeer laag tarief. Kijk bovenaan de webpagina bij Educatie: Cool in Sjoel!
   
Extra's:
Rondwandeling Folkingestraat: € 2,-- per persoon (alleen in combinatie met rondleiding synagoge).  
Koffie/thee voorafgaand aan of tijdens de rondleiding: € 2,-- per kopje.
Maaltijd: kosten in overleg.

Het volledige bedrag na afloop van de rondleiding ter plaatse contant en gepast of met PIN te voldoen.
Afmelding uiterlijk de dag tevoren. Bij niet verschijnen zonder afmelding worden de volledige kosten in rekening gebracht.
Bij te laat komen wordt de rondleiding na 15 minuten na de afgesproken tijd geschrapt.

Een bezoek (zonder rondleiding) buiten de reguliere openingstijden is óók mogelijk.
De kosten van een dergelijk bezoek bedragen € 10,-- per persoon
Alleen op afspraak.

Neem via het contactformulier of info@synagogegroningen.nl contact op en maak een afspraak.

Hieronder krijgt u - aan de hand van een oude aflevering van het OOG-TV-programma 'Beno's Stad' - alvast een voorproefje:

Tijdens de rondleiding bezoekt u ook de voormalige vrouwengalerij, waar u het gevoel krijgt in het Moorse Spanje (Alhambra, Cordoba, Sevilla) te zijn.